Hlavní obsah

Sobotka: Sloučením resortů Nečas maskuje problémy na dopravě

– Praha
Novinky, val

Šéf opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka zkritizoval ministerstvo dopravy kvůli údajné nekoncepčnosti a neefektivnosti. Uvedl, že budoucím sloučením úřadu s ministerstvem průmyslu a obchodu chce pouze kabinet Petra Nečase zakrýt tyto problémy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotka na čtvrteční tiskové konferenci jmenoval hned několik problémů, s nimiž se podle něj ministerstvo potýká. Chybí údajně koncepce dopravní politiky, dochází k neefektivnímu vynakládání peněz v oblasti rozvoje dopravní infrastruktury a nedaří se čerpat prostředky z Evropské unie. Resortu podle Sobotky nepomáhá ani časté střídání ministrů.

Nečasův kabinet chce podle šéfa ČSSD „maskovat“ tyto problémy sloučením ministerstev dopravy a průmyslu a obchodu. „Reálné problémy tady ale zůstanou, ať už se ministerstvo dopravy sloučí, nebo ne,“ podotkl Sobotka.

Jeho tvrzení odmítl v České televizi ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS). Podle něj ministerstvo příští týden představí dva zásadní dokumenty týkající se právě koncepce ministerstva dopravy. Jedním z nich má být dokument Dopravní politika státu do roku 2020.

Co se týká slučování resortů, ministerstva zatím podle něj analyzují, které agendy bude možné sloučit a které se zcela zruší. Na základě toho pak ministerstva připraví podklady, aby mohlo od 1. července příštího roku začít fungovat ministerstvo hospodářství.

Reklama

Výběr článků

Načítám