Hlavní obsah

Klausův prezidentský speciál přiveze z Chile okradené české studenty

Letadlo, kterým se v úterý vrací prezident Václav Klaus z Chile, přiveze také dva původně neplánované pasažéry. Na palubě budou studenti, kteří při cestování v Peru a Chile přišli o doklady i peníze. Okradeným Čechům místa v letadle podle Českého rozhlasu nabídl prezident Václav Klaus.

Foto: Reuters

Prezident Václav Klaus na letišti v Santiagu de Chile

Článek

"Já myslím, že nebyl sebemenší důvod, abychom to neudělali, vždyť je to naprosto logické. Ani jsme o tom dlouho neuvažovali," prohlásil prezident, který v Chile vedl českou delegaci na evropsko-jihoamerickém summitu.

Podle rozhlasu studenty fakulty biologie Jihočeské univerzity Markétu Aubrechtovou a Josefa Beneše okradli neznámí zloději o pasy, peníze, kreditní karty a část fotografického vybavení na nádraží na severu Chile.

Pro nové doklady se museli vydat na velvyslanectví do Santiaga de Chile. Tam se prý i dozvěděli, že se mohou do Česka vrátit na palubě prezidentského speciálu.

Víkendový summit Evropské unie a latinskoamerických a karibských států v Santiagu de Chile se konal posedmé a zúčastnili se ho představitelé šesti desítek zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám