Hlavní obsah

Řidiče trápí nový sníh na silnicích, dálnici D1 na Moravě blokují nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silnice na většině území Česka jsou po vydatném sněžení z noci na pondělí sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Provoz na dálnici D1 podle dopravního serveru komplikuje pětice nehod především na Moravě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prahu v noci zasypal sníh. Pluhy vyjely i ve Strašnicích.

Článek

Na 247. a 227. kilometru havarovalo vozidlo ve směru na Kroměříž. Dvě nákladní vozidla bourala také na 250. kilometru, v místě je dálnice silně pokrytá sněhem. Osobní vozidlo skončilo mimo vozovku na 199. kilometru ve směru na Prahu a v tomto směru havarovalo vozidlo také na 141. kilometru.

Nehoda kamiónu blokuje pravý pruh dálnice D2 na 35. kilometru. Nehoda si vyžádala smrtelné zranění. Na místě jsou záchranáři a policisté, kteří nehodu vyšetřují.

Meteorologové s dalšími srážkami nepočítají, během odpoledne se má vyjasnit.

Nejméně starostí mají řidiči v Praze. Hlavní tahy v metropoli jsou sjízdné bez omezení, vedlejší komunikace pak se zvýšenou opatrností. Sníh po celou noc odklízely všechny posypové vozy.

Nový sníh místy ztěžuje dopravu ve středních Čechách. S ujetou vrstvou krytou posypem musejí řidiči počítat zejména na menších silnicích na Rakovnicku a v okrese Praha-západ. Na hlavních tazích včetně dálnic a rychlostních komunikací místy leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření.

V noci v Libereckém kraji připadlo deset centimetrů sněhu, leží i na hlavních tazích. Dopravu místy komplikuje také mlha a mrholení, které může namrzat. Kamiony mohou mít problémy ve stoupání.

Silnice v Ústeckém kraji jsou většinou sjízdné, silničáři přesto nabádají k opatrnosti. Komunikace v Krušných horách pokrývají zbytky sněhu po chemickém ošetření, podobně tomu bylo po 07:00 na silnicích Ústecka, Teplicka či Mostecka. Na rozbředlý sníh mohou řidiči natrefit také na silnicích nižších tříd na Litoměřicku. Na Chomutovsku, Lounsku či Děčínsku jsou silnice mokré. Meteorologové upozorňují, že večer se může místy tvořit náledí.

Jihočeský kraj zasáhly v noci na pondělí sněhové přeháňky. Všechny silnice v regionu jsou proto stále sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Týká se to také úseku dálnice D3 na Táborsku, vyplývá z informací dispečinku správy a údržby silnic. Na některých komunikacích na Strakonicku, Jindřichohradecku a Táborsku leží rozbředlý nebo ujetý sníh krytý chemickým posypem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prahu zasypal sníh. Snímek je z pražských Vinohrad.

Šest centimetrů nového sněhu napadlo na celém území Pardubického kraje. Vedlejší silnice jsou proto sjízdné s větší opatrností. Hlavní tahy jsou mokré po chemickém ošetření, místy je pokrývá rozbředlý sníh.

Také v Královéhradeckém kraji jsou silnice sjízdné jen se zvýšenou opatrností. V některých oblastech kraje stále sněží. Na hlavních silničních tazích jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Kritická místa jsou krytá posypem.

Stále sněží ve Zlínském kraji. V nižších polohách připadlo přes noc kolem deseti a na horách až 20 centimetrů sněhu. Motoristé by proto měli volit obezřetnou jízdu. Silnice první třídy v regionu pokrývá převážně rozbředlý sníh, regionální tahy pak sněhová kaše nebo ujetý sníh.

Také dopravu v Olomouckém kraji komplikuje sněžení. V regionu napadlo několik centimetrů nového sněhu a všechny silnice jsou kvůli rozbředlému sněhu či ujeté vrstvě sněhu sjízdné se zvýšenou opatrností. Na silnicích první třídy vedoucích přes Šumpersko ráno leží po chemickém posypu rozbředlý sníh a méně důležité cesty ve vyšších polohách pokrývá vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Podobná situace panuje také na Jesenicku, Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku.

V Moravskoslezském kraji musí řidiči jezdit opatrně, všechny silnice jsou sice sjízdné, ale leží na nich zbytky sněhu po celonočním sněžení. Místy napadlo až deset centimetrů sněhu, který pluhy silničářů nepřetržitě odhrnují. Na silnicích první třídy je sníh po chemickém ošetření rozbředlý, na cestách druhé a třetí třídy je ujetá vrstva krytá inertním posypem nebo vrstva nového sněhu.

Silnice na jižní Moravě pokrývá po chemickém posypu rozbředlý sníh. Na výše položených místech regionu se lokálně tvoří náledí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám