Hlavní obsah

O víkendu Česko sevřou silné mrazy, varují meteorologové

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do České republiky dorazí o víkendu silné mrazy. V noci na sobotu a na neděli může místy teplota klesnout až k -17 stupňům. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal varování, které se vztahuje na celou Českou republiku.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Mezi tlakovou výší nad Pobaltím a tlakovou níží nad jihovýchodní Evropou k nám zesiluje příliv studeného vzduchu od severovýchodu,“ informovali meteorologové.

Noční minima se tak budou v noci na sobotu a v noci na neděli pohybovat mezi -10 až -14 stupni Celsia, místy mohou klesnout až na -17 stupňů. „Na Moravě a ve Slezsku budou nejnižší teploty klesat pod -12 stupňů na více jak 50 % území až v noci na neděli,“ doplnil ČHMÚ.

V noci na pondělí už by měly být mrazy mírnější, a to zejména v Čechách.

Meteorologové lidem doporučují, aby se před mrazy chránili přiměřeně teplým oblečením ve více vrstvách. Děti, nemocní a staří lidé by měli omezit pohyb venku. Nedoporučuje se konzumace alkoholu, naopak proti mrazu prospívá pohyb a konzumace teplých nápojů a jídla.

Reklama

Výběr článků

Načítám