Hlavní obsah

Na SMS o zvažované emigraci reagoval místo Klause Jakl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Václav Klaus by v případě zvolení Karla Schwarzenberga uvažoval o emigraci. Plyne to z textové zprávy, kterou s odkazem na Klausova přítele zveřejnil server lidovky.cz. Oficiální reakce Hradu nepřišla, Novinky však získaly vyjádření Klausova tajemníka Ladislava Jakla, podle kterého je SMS "roztomilý pokus volebního štábu TOP 09".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Klaus textovou zprávou reagoval na informaci, že dotyčná osoba, jejíž jméno server nezveřejnil, Klausovi sdělila, že hodlá ve druhém kole prezidentské volby podpořit Karla Schwarzenberga.

Klaus odepsal, že jej informace šokuje. "Vy tedy volíte knížete? Já budu v případě jeho zvolení uvažovat o emigraci," citovaly lidovky.cz obsah prezidentovy SMS.

Nakolik je v Klausově textové zprávě obsažena nadsázka, není jasné.

„Ta esemeska je podle mě roztomilý pokus volebního štábu TOP 09,“ uvedl ve čtvrtek večer prezidentův tajemník Ladislav Jakl pro Novinky. Nesdělil však, zda je textová zpráva podvrhem.

V minulých dnech Klaus i jeho rodinní příslušníci podpořili, ať už přímo či nepřímo, Schwarzenbergova soupeře Miloše Zemana, s nímž se Klaus střetával v 90. letech coby předseda ODS.

O možnosti emigrace v souvislosti s úspěchem některých kandidátů hovořil Klaus již loni v prosinci. "Jsou někteří, po jejichž volbě bych měl pocit, že je nezbytné někam emigrovat. Jsou někteří, kde si dovedu představit, že by mohli být prezidenty. Zřejmě by občas vstávaly vlasy hrůzou na hlavě z jejich činů, to asi ano, ale dovedu si to představit," řekl Klaus v prosinci na setkání se studenty královéhradecké univerzity. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám