Hlavní obsah

Ještě přituhne, mlhavý příkrov ale o víkendu rozežene slunce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé počasí posledních dnů vyvrcholí o víkendu, kdy se protrhá oblačnost a objeví se slunce. V noci však budou díky vyjasnění klesat teploty až k minus 20 stupňům Celsia. Od příštího týdne se začne oteplovat a odpolední maxima se znovu dostanou nad bod mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Ještě přituhne, mlhavý příkrov ale o víkendu rozežene slunceVideo: Novinky

 
Článek

V těchto dnech ovlivňuje počasí v České republice chladné severovýchodní proudění. V pátek bude i nadále převládat zataženo s nízkou oblačností a mlhami, které budou místy namrzat. Objevit se může i velmi slabé sněžení. Páteční ranní minima se dostanou k minus osmi až -12 stupňům. Při zmenšené oblačnosti i k -15 stupňům. Přes den se rtuť vyšplhá k minus osmi až minus čtyřem stupňům.

"Zvětšená oblačnost bude převažovat ještě v sobotu dopoledne," uvedla Honsová, podle níž se postupně začne vyjasňovat. Ráno klesnou teploty k minus devíti až -13 stupňům, při vyjasnění i k -17 stupňům. Odpolední maxima zůstanou v rozmezí minus devíti a minus pěti stupňů.

Neděle by měla být chladná, ale slunečná. V průběhu dne začne od západu přibývat oblačnost a objeví se i srážky. Denní maxima zůstanou na hodnotách předešlého dne, nedělní ráno však bude ještě chladnější a teploty klesnou k minus devíti až -13 stupňům. Při vyjasnění na sněhové pokrývce se mohou dostat až k -20 stupňům.

Počátkem příštího týdne by mělo být více oblačnosti a četnější budou i srážky, které budou nejčastěji smíšené a budou mít tendence namrzat. V pondělí by se odpolední maxima měla vyhoupnout na minus čtyři stupně až nulu a v dalších dnech by měla dále narůstat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám