Hlavní obsah

Zeman se rozhodl vyrukovat proti Schwarzenbergovi s korupcí

Novinky, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg se ve středu večer opět vrhají do diskusního ringu, tentokrát na televizi Nova. A čím se hlavně rozhodli oba politici oslovit voliče? Zeman před vysíláním obvinil Schwarzneberga, že kryje korupci. Jeho soupeř pak stručně uvedl, že voliče chce přesvědčovat argumenty.

Kandidáti na prezidenta před duelem na TV NovaVideo: Novinky

 
Článek

Zeman na dotaz Novinek.cz, čím hodlá hlavně v duelu oslovit voliče, prohlásil bez dalších podrobností, že tím, že jeho soupeř kryje korupci. „Svými argumenty,“ odpověděl pak na stejnou otázku Schwarzenberg.

Oba kandidáty přišli do televize Nova podpořit jejich příznivci. Ještě před vysíláním dorazili například zpěvák Daniel Hůlka a exministr financí Jiří Rusnok, kteří podporují Zemana.

Slovní přetahovaná o voliče před kamerami televize Nova je předposledním duelem před druhým kolem přímé volby hlavy státu.

Úředník prý chystá trestní oznámení

Otázku krytí korupce otevřeli kandidáti už v odpolední debatě v Českém rozhlase. Bývalý zaměstnanec ministerstva zahraničí Jakub Klouzal připravuje trestní oznámení, že Schwarzenberg kryje korupci. Když na ni Klouzal upozornil, byl prý z úřadu propuštěn.

Schwarzenberg řekl, že policie nic nezjistila, věc odložila. Klouzal sám se své funkce vzdal a jiné nabízené místo odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám