Hlavní obsah

Zeman má v Moravskoslezském kraji podporu špiček z politiky, sportu i kultury

Právo, plk

Primátoři, starostové, poslanci, senátoři, ale i sportovci a umělci vyjádřili ve středu v Ostravě veřejně podporu Miloši Zemanovi před 2. kolem prezidentských voleb. Na setkání významných představitelů a osobností Moravskoslezského kraje dorazilo přes 70 lidí. Někteří z nich promluvili a vysvětlili, proč dávají hlas právě Zemanovi.

Foto: Pavel Karban, Právo

Přes sedm desítek osobností veřejného, sportovního i kulturního života Moravskoslezského kraje podpořilo v Ostravě veřejně Miloše Zemana před 2. kolem prezidentských voleb.

Článek

„Když byl předsedou vlády Miloš Zeman, zažíval ostravský i moravskoslezský průmysl nebývalou prosperitu. A byl to také Miloš Zeman, kdo jako premiér dal našemu kraji 20 miliard na revitalizaci po důlní činnosti. Na druhou stranu jeho protikandidát, místopředseda vlády, byl při tom, když se Moravskoslezskému kraji snížily daňové výnosy, když parlament prohlasoval církevní restituce nebo když se snížily výdaje na sociální služby,“ upozornil hejtman Miroslav Novák (ČSSD).

Foto: Pavel Karban, Právo

Také moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD) podporuje Miloše Zemana.

Obdobně jako on hovořil například i ostravský primátor Petr Kajnar (ČSSD) nebo exministr vnitra a generální ředitel společnosti Vítkovice Power Engineering Martin Pecina.

„Posledních šest let prožívá tato země, minimálně od roku 1990, nejhorší období, zatímco za vlády Miloše Zemana prožívala bezpochyby období nejlepší,“ prohlásil.

Že má Zeman podporu i mezi sportovci a umělci, potvrdili svou účastí bývalý fotbalista Zdeněk Nehoda nebo sólista berlínské opery a rodák ze Stonavy na Karvinsku Klemens Slowioczek.

„Jsem stejná generace jako Miloš Zeman. Generace, která po válce žila v nouzi, v chudobě a vyrůstala k čestným povahám a lidem,“ poukázal známý barytonista s tím, že Zemanovy bonmoty ho velmi rozveselují. „Budu ho volit, protože je to člověk na svém místě a pomůže nám všem v tom, abychom se nestarali o kariéristy a o lidi, kteří kradou.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám