Hlavní obsah

Koho chce mít prezidentem Mahler, Trávníček a Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobnosti veřejného života odpovídají v anketě Práva a Novinek na otázku, komu dají hlas v druhém kole volby prezidenta. Jméno svého favorita prozradili mimo jiné spisovatel Zdeněk Mahler, herec Pavel Trávníček či spisovatelka Bára Nesvadbová. O tom, kdo nahradí ve funkci Václava Klause, Češi poprvé přímo rozhodnou v pátek a sobotu.

Foto: Archiv, Právo

Výtečný vypravěč, spisovatel a scenárista Zdeněk Mahler.

Článek

Zdeněk Mahler, spisovatel, muzikolog

Prezidentskou volbu samozřejmě sleduji a uvědomuji si, že nejde pouze o tuto volbu. Ocitli jsme se totiž na dějinné křižovatce, kde se rozhoduje o budoucnosti republiky a jejího směřování. Chtělo by to mladého Masaryka, a ten tady bohužel není.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jarmila Šuláková

Jarmila Šuláková, zpěvačka

Už jsem volila a budu opět volit Miloše Zemana. Odjakživa mi byl sympatický, je to takový lidový, fajn člověk.

Bára Nesvadbová, spisovatelka a novinářka

Volba spíš rozděluje pražskou Jižní spojku plnou billboardů, ne? Možná ještě víc generace, a to až extrémně. Když člověk sleduje Štaidla, Vondráčkovou a pak Geislerovou a spol., tak to tak vypadá. Volit budu Schwarzenberga. Ne že bych Zemana neměla ráda, taky mi není všechno úplně jasné. Četla jsem třeba rozhovor s Franzem a s překvapením koukala, jak se vyjadřuje člověk, který se do volby zapojil úplně s nadhledem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Trávníček

Pavel Trávníček, herec

Podporuji Miloše Zemana.

Karel Srp, šéf Artfóra – Jazzové sekce

Podle Facebooku volba rozděluje nejen kulturní, ale i vědeckou frontu. Viděl jsem pod jedním prohlášením jména mnoha vědců, kteří mají tituly před jménem i za jménem a mnozí vystudovali kurzy marxismu, takže vědí, o čem mluví, a všichni jsou pro Schwarzenberga. Jsem rád, že mám výuční list z kriminálu a že k nim nepatřím. Volil jsem i v prvním kole Miloše Zemana, protože toho hodně dokázal. Kolem sebe nevraživou reakci nezaznamenávám, žiju mezi normálními lidmi.

Anketa

Koho budete volit v druhém kole prezidentské volby?
Karla Schwarzenberga
48,3 %
Miloše Zemana
47,8 %
k volbám nepůjdu
3,2 %
rozhodnu se na poslední chvíli
0,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 103818 čtenářů.

Podporovatelé prezidentských kandidátů

Významné osobnosti vyjádřily podporu prezidentským kandidátům. Podívejte se, kdo koho podporuje: 

Reklama

Související témata:

Související články

Koho volí za prezidenta Topolánek, Gott a Klus

Osobnosti veřejného života odpovídají v anketě Práva a Novinek na dotaz, koho upřednostňují v prezidentské volbě. V druhém díle ankety mimo jiné prozradili...

Výběr článků

Načítám