Hlavní obsah

Týden bude hodně mrazivý

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující týden nebude příliš bohatý na sněhové srážky, teploty ale klesnou hluboko pod bod mrazu. Velký pozor by si měli dát především řidiči. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Předpověď počasí na tento týdenVideo: Novinky

 
Článek

Nejteplejším dnem celého týdne má být pondělí, kdy naměříme -3 až 1 stupeň Celsia. Celý den bude převládat zataženo. Zejména řidiči by si měli dát pozor na mrznoucí srážky, které ale budou postupně od západu přecházet ve sněžení. Silnější sněžení lze očekávat na Moravě a ve Slezsku. I tam ale budou srážky během noci ustávat.

Výrazně se ochladí v úterý, kdy ranní minima klesnou na -6 až -10 stupňů. Odpoledne naměříme -6 až -2 stupně. Rovněž bude převážně zataženo, na Moravě a ve Slezsku s občasným sněžením. V Čechách bude sněžit jen ojediněle.

Závěrečné tři dny pracovního týdne budou prakticky totožné. Přes den bude převládat oblačno až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi -7 až -11 stupni, přičemž místy mohou klesnout až k -14 stupňům. Přes den naměříme -7 až -3 stupně.

O víkendu se obloha projasní až na polojasno, o to ale bude chladněji. Ranní minima klesnou na -9 až -13, místy může být až -17 stupňů. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi -8 až -3 stupni Celsia.

Od pondělí by se však mělo znovu zatáhnout. Vrátí se také sněžení.

Reklama

Výběr článků

Načítám