Hlavní obsah

Generálka duelu: Zeman se Schwarzenbergem si podali ruce, lidé jim zatleskali

Novinky, Jiří Ovčáček

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg si při příchodu na pódium pražského Divadla Hybernia, kde uspořádala Česká televize první ze dvou klíčových duelů, podali i v rámci generální zkoušky ruce. Oba se také dočkali potlesku publika.

Foto: Petr Horník, Právo

Soupeři v prezidentské volbě Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg si před duelem podali ruce.

Článek

Televiznímu duelu předcházela tradiční generální zkouška. Nejprve přišel Schwarzenberg, který se dočkal potlesku publika. Lidé ale stejně odměnili i Zemana. Oba kandidáti pak zapózovali fotografům, podali si ruce a prohodili pár slov.

„Už jsem pochopil, oba probírají mobilní telefon Aligator,“ poznamenal moderátor debaty Václav Moravec v narážce na známý Zemanův kousek, kdy redaktorce televize Prima Family názorně předvedl, že vlastní pro nouzové situace mobilní telefon Aligator.

Miloš Zeman předvádí aligátoraVideo: Prima FTV

Politici tentokrát nemusí při debatě stát u pultíku, ale usadili se do pohodlnějších křesílek. Zájem médií způsobil mírné zpoždění generálky. Moderátor Moravec se snažil „vystrnadit“ přítomné fotografy. „Že vám to trvá, Václave,“ pronesl s nadsázkou Zeman.

Po zahájení zkoušky oznámil Moravec, že nyní zazní jingle. "Co je to jingle?" optal se Zeman. Po jeho zaznění moderátor poznamenal, že nyní už to Zeman ví.

Reklama

Výběr článků

Načítám