Hlavní obsah

Kvůli sněhu ve Slovinsku mají problémy i kamióny v Česku

Právo, Miroslav Homola
Aktualizováno

Značné komplikace v nákladní kamiónové dopravě způsobila sněhová kalamita na jihu Evropy a především ve Slovinsku. Potíže se ve čtvrtek od odpoledne začaly projevovat až stovky kilometrů od ohniska problémů, a to konkrétně na dálnici D2 z Brna do Bratislavy.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na dálnici D2 museli policisté odstavovat kamióny už před hranicí v Lanžhotě. „Problémy jsou důsledkem sněžení a kalamity ve Slovinsku, která ochromila kamiónový provoz. To vyvolalo rovněž velké problémy v Maďarsku a také na Slovensku,“ uvedla pro Právo mluvčí krajské policie v Brně Andrea Straková.

Maďaři podle mluvčí přestali ze Slovenska do své země pouštět nákladní auta, což problémy s kamióny přesunulo i za hranice k sousedům. „Proto se zastavila jejich doprava i na Slovensku a nakonec se zbrzdila a ochromila i na našem území,“ řekla Straková.

Policisté kamióny směřující na jih, včetně Rakouska, odstavovali v pravém jízdním pruhu dálnice D2. Těm, které přes Slovensko mířily například na Ukrajinu, doporučovali objízdnou trasu. Kolona na dálnici se začala rozjíždět po 21. hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám