Hlavní obsah

Zeman: Klausova názoru si vážím

Novinky, jov

Prezidentský kandidát Miloš Zeman souhlasí se současnou hlavou státu Václavem Klausem, že by na Hradě měl usednout člověk, který v ČR strávil svůj život. Dodal, že si Klausova názoru jako jeho dlouholetý názorový oponent váží.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Článek

„Prezident Klaus v tomto případě vyjádřil obdobný názor jako já. A já si tohoto názoru samozřejmě vážím. Mohu to směle říci jako dlouholetý oponent jiných názorů Václava Klause,“ řekl ve čtvrtek Zeman na dotaz Novinek, co říká nepřímému vyjádření podpory, které na jeho adresu vyslovil současný prezident.

Zeman zároveň vyvracel reakci svého soupeře Karla Schwarzenberga, který poznamenal, že se souznění nediví, protože oba politici jsou kamarádi z Prognostického ústavu.

„Bohužel musím pana Schwarzenberga opravit a u prezidentského kandidáta mě taková neinformovanost překvapuje,“ podotkl nejprve Zeman.

Pak uvedl, že v Prognostickém ústavu nikdy nepracoval do sametové revoluce v listopadu 1989, protože byl v evidenci StB veden jako tzv. nepřátelská osoba. A s Klausem se proto v ústavu nesetkal. „Je pravda, že jsem do Prognostického ústavu nastoupil po revoluci v lednu 1990, ale to už tam Václav Klaus zase nebyl, protože se stal ministrem financí,“ doplnil Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám