Hlavní obsah

Klaus podpořil Zemana, obává se o suverenitu Česka

Sedlec-Prčice (Příbramsko)

Prezident Václav Klaus si přeje, aby se jeho nástupcem ve funkci stal člověk, který patří do této země a strávil v ní svůj život. Klaus to řekl při návštěvě lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice. Nepřímo tak podle očekávání podpořil Miloše Zemana. Karel Schwarzenberg, druhý z finalistů prezidentské volby, totiž strávil velkou část svého života v zahraničí.

Foto: Radek Cihla, ČTK

Václav Klaus se k druhému kolu prezidentské volby vyjádřil v lyžařském areálu Monínec.

Článek

"Mně jde vždy o jednu jedinou věc, tu jsem říkal mnohokrát před volbami, dávno, teď, a budu to říkat zítra a budu to říkat po skončení voleb. Mně jde prostě o to, aby prezidentem se stal člověk, který patří do této země, který je součástí této země, který tady strávil svůj život, období těžká, lepší, nejlepší, horší," uvedl Klaus. Dodal, že jeho zájmem je, aby "tahleta zemička přežila a vydržela a nerozplynula se v té Evropě jako kostka cukru v kávě".

K další fázi prezidentské kampaně, v níž se střetává kandidát TOP 09 Schwarzenberg s bývalým premiérem Zemanem, který je kandidátem Strany práv občanů Zemanovců, se Klaus nechtěl příliš vyjadřovat.

Podporovatelé prezidentských kandidátů

Významné osobnosti vyjádřily podporu prezidentským kandidátům. Podívejte se, kdo koho podporuje: 

"Nebudu hodnotit ani výkony prezidentských kandidátů, ani manipulaci novinářů, kteří znemožňují, aby ta kampaň byla férová a seriózní," prohlásil prezident.

Reklama

Výběr článků

Načítám