Hlavní obsah

Klaus se stane spolupracovníkem amerického Institutu Cato

Václav Klaus bude od března, poté co skončí v úřadu českého prezidenta, spolupracovníkem amerického konzervativního myšlenkového Institutu Cato.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

"Prezident republiky Václav Klaus se v březnu roku 2013 stane spolupracovníkem významného americkému think tanku Cato Institute," oznámil ve středu Hrad. Podle informací uvedených ve věstníku vydávaném institutem s ním zahájí Klaus spolupráci poté, co ukončí své účinkování v čele státu.

Klaus končí ve funkci prezidenta 7. března. Jeho nástupce občané zvolí ve druhém kole prezidentské volby 25. a 26. ledna.

Institut Cato se sídlem ve Washingtonu je americká konzervativní výzkumná organizace. Zabývá se otázkami svobodného trhu, svobody a hospodářské politiky. Podle žebříčku Global Go To Think Tank z roku 2011 je Institut Cato šestou nejvlivnější výzkumnou organizací v USA.

Cato sdílí jeho postoje k oteplování

Prezident se už dříve zúčastnil několikrát konferencí pořádaných konzervativním myšlenkovým trustem. Před čtyřmi lety například ve Washingtonu promluvil na konferenci věnované 20. výročí pádu komunismu ve střední a východní Evropě.

V roce 2008 zahrnul tuto instituci mezi organizace, které sdílí jeho kritický postoj k teoriím o vlivu člověka na globální oteplování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám