Hlavní obsah

Sníh zasype Česko i v dalších dnech, ke konci týdne znatelně přituhne

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní charakter počasí, kdy teploty klesaly pod bod mrazu, a většinu země pokryl sníh, zřejmě přetrvá minimálně do konce týdne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Článek

Počasí u nás bude na počátku týdne pod vlivem tlakové níže nad Středomořím, pro laiky se bude projevovat především zataženou oblohou, z níž bude sněžit.

V úterý bude zataženo se sněžením či přeháňkami. "Četnější budou na východě území, kde může připadnout dalších pět centimetrů," dodala Honsová. Ranní minima budou kolísat mezi dvěma a šesti stupni pod nulou, při zmenšené oblačnosti může být i minus devět. Odpolední teploty očekávají meteorologové mezi minus čtyřmi a nulou.

Velká oblačnost se sněžením či přeháňkami bude dominovat i ve středu, kdy začne počasí u nás ovlivňovat další z oblastí nízkého tlaku vzduchu, tentokrát nad východní Evropou. Ranní minima zůstanou mezi dvěma a šesti stupni pod nulou, odpolední na minus čtyřech a nule.

Prakticky identický charakter si počasí udrží i ve čtvrtek, nicméně bude chladněji. Ráno od minus tří do minus sedmi, přes den mezi minus pěti a minus jedenácti.

Mrazivé a oblačné počasí vydrží i po zbytek týdne. Ráno bude rtuť klesat na minus sedm až -12 stupňů s tím, že při vyjasnění bude i -15. Denní maxima budou kolísat mezi minus šesti a minus dvěma v pátek a sedmi až třemi stupni pod nulou o víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám