Hlavní obsah

V této zemi je jen pětina pravicových voličů, posteskl si Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přemysl Sobotka, který se umístil na předposledním místě mezi prezidentskými kandidáty, nezapíral po volbách zklamání. „Výsledek je pro mě velkým zklamáním a myslím si, že to jasně deklaruje, že v této zemi je pouze 20 procent pravicových voličů, kteří svoji sílu rozložili mezi Karla Schwarzenberga,“ komentoval výsledky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Článek

Sobotka, kterého volilo jen zhruba 2,5 procenta, dále uvedl, že v druhém kole voleb bude podporovat Karla Schwarzenebrga.

Přemysla Sobotku přišel podpořit i jeho stranický šéf a premiér Petr Nečas (ODS). Sobotku pochválil a vyjádřil potěšení nad vysokou voličskou účastí.

Nečas uvedl, že Sobotku poškodila i amnestie prezidenta Václava Klause, kterou Nečas jako premiér kontrasignoval.

"Mediální obraz je celkem jasný, podpora, která zaznívala směrem ke Karlu Schwarzenbergovi, přelila hlasy i mých potenciálních voličů směrem k němu," řekl Sobotka. Podle Nečase měl Sobotka těžkou pozici i proto, že kandidoval ve stranickém dresu ODS. Kampaň podle něj vedl poctivě. Chybu ani jeden z politiků nepřipustil. Podle Sobotky je to velká prohra, v politice ale chce dále zůstat.

Speciál VOLBA PREZIDENTA 2.kolo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám