Hlavní obsah

Kampaň před druhým kolem začala, kandidáti se do sebe pustili ještě při sčítání hlasů

Oficiální výsledky prvního kola prezidentské volby ještě nebyly známy a už se do sebe postupující Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg pouštěli.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Miloš Zeman přijíždí do svého volebního štábu v Praze.

Článek

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg, který se umístil o jeden procentní bod za prvním Milošem Zemanem, vysmekl Zemanovi poklonu a uvedl, že je politickým profesionálem a protivníkem, s nímž stojí za to se střetnout. „Nicméně on reprezentuje minulost,“ dodal.

Karel Schwarzenberg k Miloši Zemanovi

Zeman na jeho slova navázal při vlastní tiskové konferenci, která se odehrála ani ne o hodinu později. Poblahopřál Schwarzenbergovi k postupu z druhého místa a odmítl, že by byl mužem minulosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg při čekání na výsledky prezidentských voleb v divadle Archa.

„Ano, jsem spojen s minulostí, to je pravda,“ přiznal. Zdůraznil ale, že Schwarzenberg je na druhou stranu mužem přítomnosti, mužem, který jako člen Nečasovy vlády a poslanec odhlasoval neoblíbené zákony, jako jsou církevní restituce, důchodová reforma či daňový balíček.

„Ano, pan Schwarzenberg je skutečně mužem přítomnosti,“ uzavřel a připomněl, že je stranickým šéfem ministra financí Miroslava Kalouska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám