Hlavní obsah

Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga vypukly oslavy, kníže zazpíval hymnu

Právo, ČTK, dan
Praha
Aktualizováno

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg, který postoupil jako druhý do dalšího kola prezidentských voleb, poděkoval ještě před sečtením hlasů ve všech volebních okrscích svým spolupracovníkům a voličům. Na závěr zazpíval se svými stoupenci poněkud neuměle hymnu.

Karel Schwarzenberg zpívá hymnu

 
Článek

Schwarzenberg uspořádal tiskovou konferenci v divadle Archa, kde spolu s několika desítkami podporovatelů a s novináři sledoval průběžné výsledky, ještě před tím, než bylo sečteno 90 procent okrsků.

Schwarzenberg poděkoval na tiskové konferenci voličům i spolupracovníkům. Zdůraznil význam následujících 14 dní před druhým kolem volby. Miloš Zeman je podle něj protivník, s kterým stojí za to se střetnout. „Nicméně on reprezentuje minulost,“ prohlásil.

Bujará atmosféra ve volebnim stanu Karla SchwarzenbergaVideo: Novinky

Prezidentský kandidát po závěrečném potlesku zazpíval českou hymnu.

Nadšení v divadle Archa stoupalo zároveň s tím, jak se odhalovaly výsledky voleb v jednotlivých okrscích. „Všichni se tu modlíme, já taky, i když jsem agnostik,“ uvedl odpoledne sochař David Černý.

Podívat se do Archy přišel i bývalý tiskový mluvčí Václava Havla Ladislav Špaček.

Průběh voleb komentoval Schwarzenberg velice stručně. Zdůraznil, že věří svému volebnímu štábu, že udělal maximum pro jeho zvolení.

Po příchodu si dal kávu, kouřil svoji oblíbenou dýmku a debatoval se členy volebního týmu. Do Archy ho přišly podpořit i známé osobnosti, například zpěvák David Koller či ekonom Tomáš Sedláček. Dění ve štábu a průběžné výsledky sledují všichni spolu s novináři v televizích. Pro všechny je připraveno občerstvení - chlebíčky, guláš, sekaná, tlačenka, lidé si mohou dát pivo, víno a nealko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám