Hlavní obsah

Počasí komplikuje dopravu, na Brněnsku narazil autobus do stromu

Aktualizováno

Na většině území napadl v noci čerstvý sníh, který může způsobovat komplikace na silnicích. Silničáři upozorňují, že silnice jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Na dálnici D1 na Vysočině hrozí námraza, v Plzeňském kraji se tvoří ledovka a v Oslavanech havaroval autobus, který sjel ze silnice a narazil do stromu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Při nehodě byli zraněni tři lidé, přičemž jedna osoba vážně. "Přesná příčina nehody není zatím známa. Patrně se na ní podepsalo počasí. Nad ránem byly místy silnice kvůli sněžení kluzké," uvedl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek..

"Teď k ránu byla nejhorší situace v pohraničních okresech, konkrétně například na Domažlicku, šlo o příjezd do Všerub k hraničnímu přechodu, potom to bylo na trase mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi," uvedl Jiří Slapnička ze Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Na Tachovsku kolem Přimdy a v nejvyšších polohách na Klatovsku začalo v noci sněžit, napadly tak čtyři centimetry sněhu, první technika silničářů tedy směřovala tam. "Teď k ránu musejí už ale sypače jezdit úplně všude, protože i v těch nižších polohách se začalo vyjasňovat, klesla teplota pod nulu a tvoří se náledí," uvedl Slapnička. Podle něj se nemá oteplovat, takže bude nutné projet a postupně posypat všechny silnice v kraji.

Přes den má stále slabě sněžit. O víkendu teploty ještě klesnou, ty noční se budou pohybovat kolem minus osmi až devíti stupňů a slabě mrznout prý bude i po oba dny.

Situace je na většině území republiky podobná. Silničáři vyslali techniku do terénu, na silnicích nižších tříd nicméně mohou zůstávat zbytky rozbředlého sněhu, úseky silnic vyšších tříd po chemickém ošetření jsou nejčastěji mokré a holé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám