Hlavní obsah

Nejezdím za lobbisty do Špindlu, opřel se Fischer do Klause

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát Jan Fischer se na závěr kampaně opřel i do současného prezidenta Václava Klause. Prohlásil, že nejezdí do Špindlerova Mlýna, aby zde plánoval s lobbisty další rok. Vymezil se i vůči stranickým uchazečům o Hrad, ti se podle něj snaží vytěsnit nezávislé prezidentské kandidáty.

Foto: Petr Horník, Právo

Kandidát na prezidenta Jan Fischer

Článek

„Nejezdím mezi svátky a Silvestrem do Špindlerova Mlýna, abych naplánoval s lobbisty další rok,“ prohlásil Fischer na setkání se svými příznivci v pražské restauraci Žofín Garden. Právě do Špindlerova Mlýna jezdí pravidelně lyžovat prezident Klaus. Město je obecně oblíbenou zimní destinací řady politiků i vlivných zákulisních hráčů.

Straničtí prezidentští kandidáti se podle Fischera snaží vytěsnit ty nestranické. „Ti, co jsou spojeni se stranami, by dál rádi kolíkovali hřiště,“ řekl s tím, že usiluje se na hřiště dostat, ale nehodlá na něm hrát hru stranických politiků.

Výběr nového prezidenta je podle něj zásadní volbou. „Nepochybně půjde o rozhodování mezi minulostí a budoucností,“ uvedl Fischer. Představil i svůj program, který hodlá v případě vítězství v klání o Hrad prosazovat.

Slíbil, že bude vyžadovat u premiéra a ministrů, aby veřejně předložili majetková přiznání, zasadí se o snížení svého platu o 20 procent a zefektivní provoz prezidentské kanceláře. „Aby to nebyl dvůr, aby to byl dobře fungující úřad ve prospěch občanů,“ vysvětlil. Fischer se také zavázal, že nebude arogantním prezidentem a nebude přijímat debaty, kde se lež přijímá jako běžná praktika.

Reklama

Výběr článků

Načítám