Hlavní obsah

Kandidáti na Hrad ve statistice Seznamu.cz: Franz bez tetování a nahá Bobošíková

Netradiční pohled na přímou volbu prezidenta nabízí statistika ukazující, které kandidáty v jakých souvislostech lidé na Seznamu.cz hledali. Jednoznačným vítězem se v období loňského července a prosince stal Vladimír Franz, jehož lidé toužili vidět "bez tetování".

Foto: Seznam.cz

Článek

Pomineme-li dotazy formulované spojením jména kandidáta a termíny prezident, volby či životopis, které byly z pochopitelných důvodů nejčastější, zajímali se lidé i o Miloše Zemana, respektive o jeho manželku a dceru.

Janu Bobošíkovou lidé hledali ve spojení slov "foto" či "nahá", zatímco další z kandidátek, herečku Táňu Fischerovou, si spojovali především s heslem "půda".

Na Janu Fischerovi uživatele internetu zajímalo především jeho někdejší členství v KSČ a jeho židovství. Nejstaršího kandidáta, kterým je Karel Schwarzenberg, uživatelé toužili poznat "za mlada" a u Zuzany Roithové je zajímalo dokonce "dětství", ale rovněž "kniha", kterou napsala.

V souvislosti s Přemyslem Sobotkou se lidé zajímali o "VUML" (Večerní univerzitu marxismu-leninismu), zatímco Jiřího Dienstbiera hledali především v souvislosti s jeho stejnojmenným otcem.

"Pokud bychom se podívali na hledanost v čase, můžeme konstatovat, že největší zájem o prezidentské kandidáty byl v listopadu, prosinec patřil jiným starostem. Pravdou ale je, že prvních osm lednových dní přineslo opět velký zájem o možné budoucí prezidenty. Jen za prvních osm dní v lednu se uskutečnilo tolik hledání, která by odpovídala pětině všech hledání kandidátů za červenec až prosinec 2012," dodala k hledání mluvčí seznamu Irena Zatloukalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám