Hlavní obsah

Chřipce už v Česku podlehlo sedm lidí

– Praha
Novinky, val

Hrozba chřipkové epidemie v České republice je stále aktuální. Dokládají to informace ministerstva zdravotnictví, podle kterých vzrostl v úterý počet pacientů hospitalizovaných pro závažný průběh tohoto onemocnění. Několik lidí kvůli komplikacím spojeným s chřipkou zemřelo. Ministerstvo zdravotnictví kvůli tomu zřídilo pro lékaře speciální linku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Ke včerejší (úterní - pozn. red.) 15. hodině bylo v českých a moravských nemocnicích umístěno 49 pacientů. Na sedm vzrostl i počet osob, které na komplikace spojené s chřipkou zemřely,“ informovala ve středu mluvčí ministerstva zdravotnictví Viktorie Plívová.

V souvislosti s množícími se případy vážného onemocnění chřipkou zřídil resort speciální linku pro ošetřující lékaře. Ti budou moci jejím prostřednictvím konzultovat závažné případy se specialisty.

„Pacientů, kteří jsou hospitalizováni kvůli komplikacím spojeným s průběhem nemoci, přibývá. Musíme být připraveni i na velmi závažný vývoj akutních virových onemocnění, mezi něž může patřit i plicní selhání a s ním související potřeba vysoce specializované léčby,“ vysvětlil náměstek ministerstva Ferdinand Polák.

Ministerstvo už informovalo o nárůstu chřipkového onemocnění již v pondělí. Resort tehdy informoval o 30 hospitalizovaných a pěti mrtvých v souvislosti s chřipkou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Česko je na prahu chřipkové epidemie

Česká republika je na počátku chřipkové epidemie. Podle dat hygieniků, se v prvním lednovém týdnu výrazně zvýšil počet akutních respiračních onemocnění....

Výběr článků

Načítám