Hlavní obsah

Renč slíbil podporu dvěma kandidátům, nakonec si vybral Zemana

Právo, Novinky, Lucie Jandová, val

Při bližším pohledu na webové stránky prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Přemysla Sobotky může být někomu nápadná určitá podobnost. Oba totiž na svých stránkách uvádějí jako svého podporovatele Filipa Renče. Ten Právu vysvětlil, že sice sympatie vyjádřil oběma, ve volbách ale podpoří Zemana.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Zemanová, Miloš Zeman a Filip Renč při představení volebního spotu.

Článek

„Mám rád lidi, kteří nemění své názory a postoje. To je pro mě Přemysl Sobotka. Podporuji svým hlasem jeho kandidaturu na prezidenta České republiky. Je málo politických osobností, které si tuto poctu zaslouží,“ cituje web Přemysla Sobotky Filipa Renče.

Tentýž muž ale na stránkách Miloše Zemana tvrdí, že „vsadil kartu na pana Zemana“.

Podpoří Zemana

Koho tedy populární režisér nakonec v boji o Hrad podpoří? „V prezidentských volbách jsem oficiálním podporovatelem Miloše Zemana. Je pravda, že jsem před několika měsíci vyjádřil sympatie panu Přemyslu Sobotkovi, a stejně tak je mi sympatický i Karel Schwarzenberg. Nicméně poté, co mě oslovil tým Miloše Zemana pro natočení jeho prezidentského volebního klipu, a já měl možnost se seznámit s jeho názory a osobností, jsem stoprocentním podporovatelem právě jeho," řekl Právu Renč, který se postaral o Zemanův předvolební spot.

Miloš Zeman - prezidentský volební spot

"Při natáčení klipu jsem mu předal nejen své filmové zkušenosti, ale vedl s ním i řadu zajímavých debat, a proto za ním stojím,“ dodal.

Zmíněný videoklip představil Renč spolu se Zemanem na sklonku loňského roku. Už tehdy v rozhovoru pro Právo řekl: „Mám tři tipy na prezidenta, respektive pro mě přijatelné možnosti na toho, kdo povede naši zemi v příštích letech. A pan Zeman je jednou z nich.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám