Hlavní obsah

LIDEM chce jednat s ODS a TOP 09, hrozba odchodu z vlády ale trvá

Novinky, val
Praha

Karolína Peake a její strana LIDEM stále drží koaliční partnery v nejistotě. Na čtvrtečním zasedání se předsednictvo strany sice dohodlo na tom, že přistoupí na jednání s ODS a TOP 09 ohledně setrvání LIDEM ve vládě, usnesení, podle kterého mají ministři za LIDEM k 10. lednu rezignovat, ale trvá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně LIDEM Karolína Peake a ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský přicházejí na jednání poslaneckého klubu.

Článek

Předsedkyně LIDEM Karolína Peake na tiskové konferenci po jednání uvedla, že si účastníci schůze pouze sdělili své názory na nastalou situaci. Shodli se ale na tom, že jsou připraveni přijmout výzvu koaličních partnerů ke společnému jednání.

Strana LIDEM na svém zasedání nezrušila usnesení o tom, že její ministři k 10. lednu podají demise. Vedení zároveň ani žádné jiné usnesení nepřijalo. "Pouze jsme se rozhodli přijmout výzvu ke společnému jednání," zopakovala předsedkyně strany.

Termín tohoto jednání zatím není znám, Peake však věří, že se s koaličními partnery sejde v první polovině příštího týdne.

Hlasování o nedůvěře nepodpoří

Vicepremiérka rovněž uvedla, že poslanci LIDEM nepodpoří hlasování o nedůvěře vládě, které se chystá vyvolat ČSSD. [celá zpráva]

Peake se s Nečasem rozkmotřila před Vánoci, když ji premiér nečekaně po osmi dnech odvolal z čela ministerstva obrany. Peake podle Nečase nedodržela slovo a provedla v úřadu personální zemětřesení. Podle Peake se na ničem takovém nedomluvili. Ve čtvrtek šéfka LIDEM řekla Právu, že mezi ní a premiérem je „vykopán příkop důvěry“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám