Hlavní obsah

Klaus uvítal na Hradě předsedy komor Němcovou a Štěcha

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus se v poledne sešel na Pražském hradě s předsedkyní Poslanecké sněmovny Miroslavou Němcovou a předsedou Senátu Milanem Štěchem u tradičního novoročního oběda. Ještě před ním řekl, že hovořit budou mimo jiné o vzájemné spolupráci během dvou měsíců, které zbývají do ukončení jeho prezidentského mandátu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Václav Klaus se naposledy ve funkci hlavy státu setkal 3. ledna v Praze při tradičním novoročním obědě s předsedou Senátu Milanem Štěchem a předsedkyní Sněmovny Miroslavou Němcovou.

Článek

"Jsem rád, že si pohovoříme o lecčems včetně toho, jak ještě společně trávit ty poslední dva měsíce, zbytek mého prezidentského mandátu," řekl Klaus, který právě toto téma označil za hlavní smysl letošní schůzky.

Němcová na brífinku po setkání s Klausem uvedla, že společně se Štěchem sdělili prezidentovi své představy o tom, jak by mohlo vypadat jeho rozloučení s poslanci a senátory. Podle ní se jako nejlepší jeví varianta, kdy by se Klaus sešel s členy obou komor zároveň při jedné příležitosti.

Štěch doplnil, že se šéfové komor s Klausem bavili i o udělené amnestii. Klaus jim prý vysvětlil některé záležitosti ohledně tohoto kroku, nezaobírali se však následky plošného propouštění vězňů. Diskutovali také o přímé volbě a případném odsunutí termínu prezidentské volby.

Na novoroční obědy zval Klaus také předsedy vlád, a to i s jejich manželkami, letos ale premiér Petr Nečas (ODS) jeho pozvání odřekl, údajně s poukazem na vážné rodinné důvody. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám