Hlavní obsah

První letošní víkend bude jarní, ale deštivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První víkend v novém roce bude jarně teplý a deštivý. Odpolední teploty budou šplhat až k devíti stupňům Celsia a mrznout nebude ani v noci. Obleva postihne i hory, sněžit by mohlo pouze na vrcholcích Beskyd a Jeseníků, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V neděli by již mělo být srážek méně

Článek

V pátek bude přes naše území přecházet teplá fronta. Ta přinese počasí s velkou oblačností a srážkami. "Na většině území České republiky se bude jednat o déšť, sněžit by mohlo pouze na vrcholcích Beskyd a Jeseníků," dodala Honsová.

Odpolední teploty se budou v pátek pohybovat mezi šesti a deseti stupni, chladněji bude pouze na severovýchodě republiky v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, kdy by mělo být kolem čtyř stupňů. Ráno bude rtuť klesat na šest až dva stupně.

Zataženo či oblačno s deštěm bude rovněž v sobotu, přičemž ráno se mohou objevovat mlhy. Výjimku budou tvořit znovu pouze vrcholové partie hor na východě republiky, kde by se mohly vyskytovat srážky smíšené nebo sněžení.

Denní maxima budou mezi pěti a devíti stupni, ranní klesnou na šest až dva stupně.

V neděli by již mělo být srážek méně. I nadále bude sice převládat zataženo či oblačno, ale  namísto deště se bude místy objevovat mrholení. Teploty zůstanou na úrovni předchozího dne.

Výhled na příští týden prozatím slibuje méně srážek a od úterý či středy převažující nízkou inverzní oblačnost. Tam kde se protrhá, budou teploty i nadále stoupat k jarním hodnotám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám