Hlavní obsah

Začátek ledna bude teplý, pravá zima se dostaví až v jeho druhé polovině

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Měsíc leden bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) srážkově i teplotně průměrný. Obloha bude většinou zatažená. Sněhové srážky budou převládat až v závěrečné dekádě. Do té doby naměříme místy až 8 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Sněhová nadílka dorazí až v druhé polovině ledna

Článek

Prvních deset dní nového roku bude převládat velká oblačnost s deštěm, který bude četnější zejména v první polovině dekády. Na horách mohou být srážky smíšené. Noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -4 stupni Celsia, odpoledne ale vystoupí nejčastěji na 0 až 6 stupňů, místy naměříme až 8 stupňů Celsia.

Velká oblačnost s deštěm na některých územích bude pokračovat i v době od 11. do 20. ledna. Na horách už budou srážky většinou sněhové. Také do nížin později v tomto období dorazí sněhové přeháňky.

Noční teploty se budou zprvu pohybovat mezi 1 až -5 stupni, postupně klesnou na -3 až -9 stupňů. Nejvyšší denní teploty budou na počátku dekády dosahovat 0 až 6 stupňů, postupně klesnou na -4 až 2 stupně Celsia.

V posledních deseti lednových dnech bude rovněž převládat velká oblačnost, ovšem srážky už budou většinou sněhové. Přechodně má být polojasno, místy se mohou vyskytnout mlhy.

Teploty budou v noci nejčastěji klesat od 0 k -6 stupňům, při malé oblačnosti ale dosáhnou i hranice -10 stupňů. Naopak přes den dosáhne rtuť teploměrů nejvýše ke třem stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám