Hlavní obsah

Peake: Vláda nemůže stát na poslancích typu Škárky a Kočí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake ostře odsoudila snahu exministra školství Josefa Dobeše, který oznámil, že k sobě sehnal nejméně dalších osm poslanců ochotných podporovat kabinet až do řádných voleb v roce 2014.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake

Článek

„Informaci, že Josef Dobeš v předvánočním čase shání nesourodou skupinu poslanců typu Kočí, Škárka, která by mohla podpořit vládu, považuji za alarmující,“ napsala Právu v SMS zprávě Peake.

Podle ní není možné a pro občany přijatelné, „aby se vláda do konce svého funkčního období opírala o nejistou většinu, která bude výsledkem pokoutních dohod.“

Bývalá ministryně obrany, kterou premiér Petr Nečas (ODS) odvolal po osmi dnech ve funkci, věří, že na podporu deklarovanou Dobešem nepřistoupí ani ODS a TOP 09.

„Věřím, že ani ODS a TOP 09 by nebyly ochotné do takového projektu vstoupit. Hodlám po vánočních svátcích hovořit s vedením strany LIDEM, ale také s představiteli ODS a TOP 09," uvedla Peake.

Dobeš své poslanecké úlovky oznámil dva dny poté, co pomohl vládě protlačit daňový balíček i rozpočet. „Rýsuje se dohoda zhruba devíti, možná více poslanců napříč politickým spektrem, včetně některých opozičních. Ti by v této uměle vyvolané krizi byli ochotni podpořit vládu. Jinými slovy nahradit lavírující a intrikující poslance LIDEM,“ řekl Dobeš. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám