Hlavní obsah

Fischer vydal knihu, stejně jako další kandidáti na prezidenta

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentští kandidáti se v kampani pro lednovou přímou volbu snaží zaujmout nejen billboardy nebo spanilými jízdami po regionech, ale také knižními tituly. Po Miloši Zemanovi a Jiřím Dienstbierovi přichází s vlastní publikací také Jan Fischer. Kniha s názvem Inspirace obsahuje medailonky dvaceti významných osobností českých dějin.

Foto: Právo

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman a Jan Fischer

Článek

„Žijeme ve svobodné zemi. Každý z nás může změnit věci k lepšímu. Tato kniha je mým skromným pokusem dodat k tomu lidem inspiraci. Inspiraci spočívající v osudech velkých českých osobností,“ píše Fischer v předmluvě. Nápad napsat texty dostal ještě v Londýně, kde působil ve funkci viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Prezidentský kandidát varuje před radikálními a revolučními řešeními. „Takovému hnutí se může podařit na nějaký čas zavést pořádek, ale nikoli řád. Řád, stejně jako svobodu, nelze nikomu vnutit. Řád musí cítit každý sám v sobě. Velcí Češi, které jsem vybral, obě tyto hodnoty nepochybně cítili a ctili,“ soudí Fischer.

Publikace obsahuje například medailonky Karla Čapka, Jana Husa, Karla IV., Václava Havla, Milady Horákové nebo T. G. Masaryka. Oficiální křest knihy se uskuteční na počátku ledna. Publikace není určena k prodeji, Fischer se ji rozhodl umístit v elektronické podobě na svém webu a dát k dispozici zájemcům ve své kanceláři. Oficiální křest knihy se odehraje na začátku ledna.

Prezidentský kandidát Miloš Zeman už v říjnu pokřtil knihu rozhovorů s publicistou Petrem Žantovským s názvem Zpověď informovaného optimisty. Jiří Dienstbier, který se uchází o Hrad v barvách ČSSD, pak na počátku prosince představil knihu s názvem Politika není kšeft. Obsahuje rozhovory, které s Dienstbierem vedl publicista Jan Šícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám