Hlavní obsah

Nečas požádal o schůzku s Klausem už v pondělí, řekl Jakl

Novinky, val
Praha

Podle šéfa Politického odboru Hradu Ladislava Jakla požádal premiér Petr Nečas (ODS) Václava Klause o schůzku, na které mu navrhl odvolat Karolínu Peake z postu ministryně obrany, již počátkem týdne. Až do čtvrtečního jednání prý ale Klaus neměl tušení, co s ním chce premiér projednávat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Jakl

Článek

Čtvrteční schůzka Nečase s Klausem trvala podle Jakla 40 minut a byla neformální. Premiér prý využil čas k tomu, aby prezidenta seznámil s důvody a argumenty k odvolání Peake. „Jak je vidět, prezident je vzal vážně,“ řekl Jakl v České televizi. O Nečasových argumentech pro odvolání Peake prý neví.

Jakl tak odmítl spekulace, podle kterých se Nečas „zbavil“ Peake, a potažmo celé její strany LIDEM, poté, co se ve středu podařilo odsouhlasit ve Sněmovně klíčové zákony: zvýšení DPH a státní rozpočet na rok 2013. V případě, že Nečas žádal Klause o schůzku už před jednáním Sněmovny, nesedí návaznost.

Čtvrteční odvolání Peake překvapilo kde koho. Sama odvolaná ministryně soudí, že tímto je koalice ODS, TOP 09 a LIDEM u konce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám