Hlavní obsah

SPECIÁL 2012: Ohlédnutí za právě končícím rokem

I letos připravila redakce Novinek tradiční ohlédnutí za nejdůležitějšími událostmi končícího roku 2012. V ročence si spolu s námi můžete připomenout vše důležité, co se ve světě i v České republice na zpravodajském poli událo.

Foto: David Ryneš, Novinky

Článek

Češi v uplynulém roce nahlédli díky soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou do zákulisí vysoké politiky. Překvapilo je zatčení poslance Davida Ratha s krabicí od vína plnou peněz a přes 100 000 jich na jaře vyrazilo demonstrovat proti vládním reformám.

Do života jim zasáhla i podzimní částečná prohibice a metanolová aféra, která připravila o život na čtyři desítky lidí. Zájmu se těšily i přípravy na první přímou volbu hlavy státu.

Svět s napětím sledoval, jak v Norsku dopadne proces s masovým vrahem Andersem Breivikem i těžko pochopitelné potopení výletní lodi Costa Concordia u italských břehů. Na podzim pak hurikán Sandy pustošil New York. Globální politické klima může změnit znovuzvolení Baracka Obamy americkým prezidentem, mocenská rošáda v Rusku i střídání kádrů v čele Číny.

SPECIÁL 2012 je přehledně rozdělen podle jednotlivých měsíců, v nichž čtenář najde nejdůležitější témata, která s daným obdobím souvisejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám