Hlavní obsah

Každý politik je tak trochu herec, řekl Zeman a představil prezidentský klip

Novinky, Jiří Ovčáček

Prezidentský kandidát Miloš Zeman ve čtvrtek v klubovém kině MAT na pražském Karlově náměstí představil volební klip pro přímou volbu hlavy státu. Poznamenal, že každý politik je tak trochu herec. Na druhou stranu ale zdůraznil, že pokud je politik pouze herec, je to velmi málo.

Miloš Zeman - prezidentský volební spot

 
Článek

Režie prezidentského klipu se ujal Filip Renč, hudbu složil Daniel Barták ml. „Je to obyčejný spot, který si na nic nehraje,“ pronesl Renč. „Miloš Zeman je sympatický a pokorný herec,“ doplnil režisér, který bude v přímé volbě volit právě Zemana. Klip se točil na Vysočině a v Praze. Zahrála si v něm i expremiérova dcera Kateřina, která se už před časem zapojila do prezidentské kampaně.

Zeman nezůstal nic dlužen své pověsti a nešetřil bonmoty. „Není určen k tomu, aby se vysílal při příležitosti pohřbu,“ řekl ke klipu, který se mu podle jeho slov velmi líbí. „Mně se to tak líbilo, že si to video v kanceláři vysíláme stále,“ prozradil. Prezidentský kandidát také zdůraznil, že nesnáší amatéry, a tak když se do této role při natáčení spotu dostal, snažil se projevovat úctu k profesionálům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Kateřina Zemanová, Miloš Zeman a Filip Renč představili 13. prosince 2012 volební spot pro nadcházející prezidentské volby.

Moderátorské role se při představení klipu zhostil herec Marek Vašut. Zavzpomínal, že se současným prezidentským kandidátem se osobně seznámil 18. listopadu 1989 v Národním divadle, které po zásahu na Národní třídě vstoupilo do stávky. Vašut uvedl, že mu v paměti zůstaly tři osobnosti, které na prknech Zlaté kapličky v té době promluvily.

Kromě Zemana jmenoval Václava Havla a Vladimíra Dlouhého. Právě Zeman podle Vašut sklidil díky své schopnosti ironie a sebeironie v publiku nejvíce smíchu. Současného prezidentského kandidáta ale měl Vašut v povědomí už od srpna 1989, kdy vyšel jeho kritický článek k situaci v ČSSR v Technickém magazínu.

„Jak je pro Miloše Zemana zvykem, článek byl navíc vtipný,“ zavzpomínal Vašut.  Herec také podotkl, že kdybychom žili v ideálním světě, volil by Karla IV. Ale jelikož v takovém světě nežijeme, Vašut deklaroval, že bude volit Zemana, kterého považuje za nejlepšího kandidáta.

Reklama

Výběr článků

Načítám