Hlavní obsah

Mám radost, komentovala Bobošíková návrat do hry v debatě se čtenáři Novinek

Aktualizováno

Novinky.cz nabízejí od 12. prosince čtenářům možnost chatovat s kandidáty na prezidenta. Poslední chat proběhne dva dny před volbou 9. ledna. Se čtenáři Novinek ve čtvrtek diskutovala předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Článek

Bobošíková, která se jako jediná z vyřazených uchazečů díky rozhodnutí Nejvyššího správního soudu vrátila do boje o Hrad, měla z verdiktu radost. [celá zpráva]

Zároveň přiznala, že přímá volba je zakomponována do českého ústavního systému nešťastně, a proto podle ní není na pořadu dne měnit pravomoci hlavy státu.

Bobošíková se vyjadřovala i k aktuálnímu dění. Studentům českobudějovického gymnázia, kteří chtějí držet protestní hladovku kvůli člence KSČM v čele krajského školství, například doporučila, aby se uklidnili a šli pomoci s předvánočním úklidem. "Že nebyli v ulicích, když se zde střídali premiéři a ministři (bývalí členové KSČ) jako na běžícím pásu?" podivila se.

Otázky se týkaly i EU a jejího dalšího směřování. Bobošíková se netají svým kritickým pohledem na tuto instituci a mimo jiné uvedla, že preferuje scénář postupné dezintegrace.

Bobošíková se dlouhodobě netají sympatiemi k "evropským" názorům prezidenta Václava Klause. "Na jeho slova už nyní v EU dochází," uvedla Bobošíková s tím, že i Klaus ale dělá chyby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám