Hlavní obsah

Obviněný Randák si stěžuje na postup policie, nemohl prý nahlížet do spisu

Novinky, val
Praha

Bývalý šéf rozvědky Karel Randák se rozhodl podat stížnost na postup policie, která jej stíhá pro trestný čin neoprávněného nakládání s osobními údaji. Policie podle něj při vyšetřování postupovala nestandardně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Randák

Článek

Policie Randáka obvinila v říjnu spolu s dalším člověkem z Úřadu vlády. Důvodem je údajně únik informací o výši odměn šéfky kabinetu Petra Nečase Jany Nagyové. [celá zpráva]

Randák si stěžuje například na to, že mu byl odepřen přístup do vyšetřovacího spisu. Vyšetřovatelé navíc podle něj případ neúměrně prodlužují tím, že znovu vyslýchají svědky, kteří už dříve vysvětlení podali.

„Policisté znepříjemňují situaci obviněným a jejich obhájcům i pravidelnou prohlídkou jejich kapes a zavazadel, obsahujících advokátní spis, před vpuštěním na výslech,“ uvedl jeho obhájce Petr Kočí. Policisté podle něj bezdůvodně požadují po obviněných otisky prstů a DNA, přestože nejsou k dispozici daktyloskopické ani biologické stopy.

„Dle obsahu spisu měl dokonce policejní orgán nutit osobu podávající vysvětlení k výpovědi bez účasti advokáta, o jehož právní pomoc opakovaně žádala, a měl na ni činit nátlak,“ dodal advokát.

Randák sám uvedl, že postup policie vyvolává pocit, že trestní řízení je vedeno „pouze ve snaze o zbytečné úkony, protahování, šikanování a naši mediální dehonestaci“. Obvinění je podle něj smyšlené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám