Hlavní obsah

Policie prověřuje stavbu domu senátora Palase

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti se stavbou nemovitosti senátora Jaroslava Palase (ČSSD) v Ludvíkově na Bruntálsku. Právu to v úterý potvrdil vedoucí státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Bruntále Libor Malý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Palas

Článek

„Mohu potvrdit, že policejním orgánem byly v měsíci listopadu zahájeny úkony trestního řízení v souvislosti se stavbou penzionu manželů Palasových v obci Ludvíkov. Žádné další informace v této fázi trestního řízení nebude státní zastupitelství ani policie sdělovacím prostředkům poskytovat,“ uvedl Malý.

Není tak jasné, co konkrétně policisté prověřují a zda je v hledáčku vyšetřovatelů pouze bývalý moravskoslezský hejtman, nebo se policie zajímá i o jeho manželku.

Pro Palase byla informace o zahájení šetření novinkou. Upozornil však, že v Ludvíkově nestaví žádný penzion, ale dvougenerační rodinný dům. „Iniciativně jsem Policii ČR v Ostravě předložil v minulosti způsob financování této nemovitosti,“ poukázal a dodal, že v posledních týdnech ho nikdo z policie nekontaktoval.

„Před několika měsíci jsem zdroje financování naší nemovitosti objasnil, takže současné kroky policie nechápu. Víc k tomu nemám, co dodat,“ podotkl.

Není jasné, kdo má případ na starosti

Jasné však není ani to, kteří policisté se případem zabývají. Podle mluvčí bruntálské policie Ivany Křištofové policisté z Bruntálska neprovádí v současné chvíli v této souvislosti žádné úkony.

Jenže obdobně mluvila i krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. „Podle dostupných informací neprověřují kriminalisté krajského ředitelství žádné informace ke stavbě nemovitosti v uvedené lokalitě,“ uvedla s tím, že ke konkrétním osobám se nemůže vyjadřovat. Šetření nevede ani protikorupční policie.

Na Palasovu stavbu v Ludvíkově média upozorňují poslední tři roky. Zajímají se hlavně o to, kde vzal exministr zemědělství a bývalý hejtman peníze na pozemek o velikosti více než 5000 metrů čtverečních a následně stavbu nemovitosti v ceně kolem 20 miliónů korun. Palas celou dobu uvádí, že si na pozemek v hodnotě 1,4 miliónu a nemovitost spolu se ženou, která provozuje zubní ordinace, v průběhu života vydělali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám