Hlavní obsah

Zemanův předvolební spot točil Renč, Fischerův zase Šteindler

Kandidáti na prezidenta sázejí v předvolebních kampaních na známá jména. Favorité lednové volby Miloš Zeman a Jan Fischer natočili předvolební spoty, jejichž autory jsou v prvním případě Filip Renč, v druhém Milan Šteindler. Prostřednictvím videa ale chtějí k občanům promlouvat i ostatní kandidáti.

Ukázka z předvolebního spotu Miloše Zemana

 
Článek

O předvolební spot Miloše Zemana se postaral známý český režisér Filip Renč. Ten zobrazil symbolickou cestu Zemana z Vysočiny, kde žije, na Pražský hrad. Expremiéra zprvu zachycuje, jak se prochází podzimní krajinou poblíž jeho domoviny a následně při procházce po nádvoří Pražského hradu.

Renč uvedl, že se snažil Zemana ukázat jako obyčejného člověka a zároveň profesionálního politika. „Nechtěl jsem nic efektního, ale naopak ukázat jeho lidskou a politickou tvář,“ řekl Právu Renč.

Fischer v klipu nadává na politickou scénu

Podobný předvolební spot už dříve představil Jan Fischer. Jeho klip obstarala agentura Milana Šteindlera. Spolu se Šteindlerem se na režírování podíleli Martin Kopp a Miroslav Ondruš.

V minutovém klipu zobrazují autoři Fischera, jak udílí rady svým spolupracovníkům, setkává se s rodinou, občany nebo při veřejných vystoupeních. „Stav naší politické scény je pro většinu občanů nepřijatelný, je nutné zásadně změnit fungování naší politiky,“ vypráví prezidentský kandidát v podkresu.

Předvolební spot Jana Fischera

Kromě Fischera se Zemanem, kteří se aktuálně drží na prvních dvou příčkách předvolebních průzkumů, plánují podobné spoty také další kandidáti na prezidenta. Už dříve zveřejnil předvolební video Jiří Dienstbier (ČSSD). Na závěrečném televizním spotu se však prý zatím pracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám