Hlavní obsah

Mráz poškodil na několika tratích koleje, vlaky nabírají zpoždění

V mrazivé noci na neděli popraskaly na několika železničních tratích koleje nebo byly poškozeny výhybky. Na trati z Byšice do Kropáčovy Vrutice na Mělnicku musel být přerušen provoz a vlaky nahradila autobusová doprava.

Foto: Milan Vojtek, Právo

V průběhu mrazivé noci ze soboty na neděli popraskaly na několika železničních tratích koleje. Ilustrační foto

Článek

Na železničním koridoru v úsecích z Prahy Běchovic do Úval a z Brna Židenic do Adamova se jezdí po jedné koleji a vlaky nabírají mírná zpoždění, řekl v neděli mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Tomáš Tesař. Závady by měly být opraveny během nedělního odpoledne.

V úseku z Byšice do Kropáčovy Vrutice byl provoz přerušen kolem 9:00, cestující přepravují autobusy. Už v sobotu kolem 23:00 mráz poškodil výhybku ve stanici Praha Úvaly, takže provoz na trati do stanice Praha Běchovice musí vést po jedné koleji. Podle webu Českých drah (ČD) zde několik desítek vlaků včetně mezinárodních rychlíků nabralo menší zpoždění.

Asi dvacetiminutové zpoždění nabírají vlaky na železničním koridoru mezi stanicemi Brno Židenice a Adamov, kde mráz v neděli dopoledne porušil koleje. Také zde byla doprava svedena na druhou traťovou kolej, oprava trati měla skončit kolem 14:00.

V noci bylo zaznamenáno poškození mrazem také na jiných místech, například na trati mezi stanicemi Praha Hlavní nádraží a Praha Vršovice. Opravy už byly dokončeny.

Mrazy zasáhly většinu Česka už v pátek, noc na neděli byla celkově chladnější než z pátku na sobotu, avšak jednotlivé teploty nebyly tak nízké. Průměrná minimální teplota dosáhla minus 12,4 stupně Celsia, na horách rtuť klesala pod minus 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám