Hlavní obsah

Šéf správy sociálního zabezpečení skončil kvůli drahým tiskárnám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Petr Poncar ve středu ráno rezignoval. Důvodem je problematická zakázka na nákup tiskáren za 200 miliónů korun, uvedl server Lidovky.cz. Informaci mu potvrdila ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09). Poncar byl ve funkci od poloviny letošního září. Dočasným řízením bude zřejmě pověřen Vilém Kahoun, který úřad vedl před Poncarem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09)

Článek

"Mohu potvrdit, že pan ředitel rezignoval," řekla Müllerová.

Problematickou zakázku na nákup tiskáren vypsala Česká správa sociálního zabezpečení v polovině února, v květnu ji vyhrála společnost Janus a v říjnu ji definitivně povolil antimonopolní úřad, i když tendr v červenci nejprve pozastavil. ČSSZ chtěla přístroji vybavit 97 svých poboček. Jedna tiskárna by vyšla na 47 000 korun.

Poncar byl ve funkci od poloviny letošního září, předtím působil například ve funkci předsedy představenstva a generálního ředitele Allianz penzijního fondu. Do čela ČSSZ ho jmenoval bývalý ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09). Podle serveru to bylo na přání jeho náměstka Vladimíra Šišky, který je nyní obviněn z korupce.

ČSSZ je největší finančně správní institucí v Česku. Stará se o záležitosti 8,5 miliónu lidí. Přes 2,9 miliónu z nich pobírá starobní, invalidní či pozůstalostní důchod. Celkem tak úřad vyplácí 3,5 miliónu penzí a kolem 200 000 dávek z nemocenského pojištění

Reklama

Výběr článků

Načítám