Hlavní obsah

Unionisty do europarlamentu povede Rögnerová

SOKOLOV

Unie svobody-DEU schválila v sobotu svou kandidátku pro červnové volby do Evropského parlamentu. Nejmenší vládní stranu povede senátorka Helena Rögnerová, potvrdil v Sokolově republikový výbor US-DEU.

Článek

Dvojkou na kandidátce je poslanec Pavel Svoboda a trojkou šéfka ODA Jiřina Nováková. Na čtvrté místo povýšil poslanec Svatopluk Karásek, který se před časem stal členem US-DEU. Původně měl atakovat europarlament ze šesté pozice.

"Jsem ráda, že se podařilo uzavřít dohodu středopravých stran o společné kandidátce do Evropského parlamentu. Je liberální, naplněna osobnostmi a povedu ji s veškerým nasazením. Jako jediná podle mého názoru splňuje kritéria, které nastavila Evropská unie pro výrazné zastoupení žen," řekla novinářům Helena Rögnerová.

Unionisté věří v úspěch

Do voleb půjdou unionisté společně se třemi menšími liberálními stranami - ODA, Cestou změny a Liberálně-reformní stranou (LiRA). Předseda US-DEU Petr Mareš by považoval za úspěch, kdyby se do EP dostali více než dva lidé z kandidátky, ale bez šance nevidí ani čtvrtého v pořadí Karáska.

I když průzkumy zatím nedávají unionistům příliš šancí překročit pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Evropského parlamentu, politici této strany věří, že do června se jim podaří přesvědčit dostatek voličů.

Anketa

Kolik kandidátů US-DEU se podle vás dostane do Evropského parlamentu?
žádný
36 %
jeden
13,8 %
dva
13,5 %
tři
13,5 %
čtyři
10,5 %
více
12,7 %
Celkem hlasovalo 333 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám