Hlavní obsah

Český rozhlas si posvítí na neplatiče poplatků

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český rozhlas (ČRo) osloví začátkem prosince dvacet tisíc poplatníků televizního poplatku, kteří ale neplatí rozhlasový poplatek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jde o další vlnu akce ČRo, která má za cíl zvýšit počet rozhlasových poplatníků a upozornit veřejnost na zákonnou povinnost platit. Rozhlasový poplatek činí 45 korun měsíčně.

I televizor nebo počítač s FM či DVB-T tunerem je rozhlasový přijímač, stejně tak jako radiobudík, autorádio, minivěž, televizor se set-top-boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/S/C nebo programů kabelové televize. Fyzické osoby platí poplatek pouze z jednoho přijímače, a to i v případě, že vlastní přijímačů více.

ČRo zároveň nabízí několik možností, jak se zaregistrovat a nastavit si platbu. Nejsnazší formou je zaslání SMS. Dalšími alternativami je přihlášení se přes stránky rozhlasovypoplatek.cz nebo na přepážce kterékoliv pobočky České pošty.

Lze platit přímo na bankovní účet nebo platební kartou nebo prostřednictvím platebního systému P-info. Na webových stránkách se mohou posluchači rovněž přihlásit k placení poplatku prostřednictvím služby SIPO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám