Hlavní obsah

Dienstbierovy námluvy s KSČM jsou přirozené, soudí Sobotka

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka považuje za přirozené, že se v pátek pokusí prezidentský kandidát jeho strany Jiří Dienstbier získat podporu komunistů. Sobotka věří, že KSČM dá přednost Dienstbierovi před Milošem Zemanem, který se o přízeň rudých také uchází.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Je přirozené, že se Jiří Dienstbier, jako hlavní prezidentský kandidát levice a levého středu, uchází o podporu KSČM, která vlastního kandidáta nemá. Věřím, že KSČM podpoří toho, kdo české politické levici pomáhá a ne kandidáta, který ji trvale rozbíjí a poškozuje, jako to v posledních letech dělá Zeman,“ uvedl Sobotka ve čtvrtek na svém Facebooku.

Zemana, kterého navzdory oficiálnímu stanovisku strany podporují někteří členové ČSSD, například místopředsedkyně Marie Benešová, Sobotka obvinil, že není levicovým kandidátem. [celá zpráva]

„Koneckonců, Zemana podporuje Václav Klaus a řada lidí z ODS, což dostatečně vypovídá o skutečné orientaci Zemanova volebního tábora. Tam už dávno nejde o hodnoty, ale o byznys podnikatelských přátel z doby opoziční smlouvy,“ míní šéf sociální demokracie.

Zeman a Dienstbier v pátek dopoledne zavítají na jednání výkonného výboru komunistů, který zasedá v pražském stranickém sídle v ulici Politických vězňů. Budou čelit otázkám členů tohoto orgánu KSČM a představí svůj program. [celá zpráva]

Příští týden v sobotu by se komunisté na rokování ústředního výboru mohli rozhodnout, kterého z kandidátů doporučí volit.

Reklama

Výběr článků

Načítám