Hlavní obsah

Primátor Frýdku-Místku Petr Cvik z ČSSD končí

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Jen polovinu volebního období vydržel v čele Frýdku-Místku sociální demokrat Petr Cvik. Několik měsíců nemocný primátor hodlá v pondělí 3. prosince rezignovat. Proč se tak rozhodl, nechce nikdo z magistrátu komentovat.

Foto: archiv, Právo

Petr Cvik (ČSSD)

Článek

„Důvody personálních změn na magistrátu bude vedení města komentovat až na pondělním zasedání městského zastupitelstva, a to proto, aby si je jako první vyslechli právě zastupitelé, kteří budou následně personální změny schvalovat,“ uvedla mluvčí Frýdku-Místku Jana Matějíková.

Podle informací Práva by ve vedení Frýdku-Místku mělo dojít k zajímavé rošádě. Na pozici primátora se má posunout dosavadní náměstek Michal Pobucký, jeho místo náměstka by naopak zaujal právě Cvik.

„Pokud to tak opravdu zamýšlejí, tak je to velmi zvláštní řešení. Nemyslím si, že práce náměstka je méně náročná než práce primátora,“ řekl Právu zastupitel za ODS Petr Konůpka.

Současný frýdecko-místecký primátor odešel na nemocenskou krátce poté, co byl v souvislosti se zmanipulovanými zakázkami obviněn ředitel frýdecko-místecké městské policie Milan Sněhota i několik úředníků magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám