Hlavní obsah

Kritizovaná komunistická zastupitelka na jihu Čech se stala terčem výhrůžek

– České Budějovice
Právo, ch

Jihočeská krajská zastupitelka a radní pro rezort školství a kultury Vítězslava Baborová (KSČM) se stala terčem výhrůžek a cítila se ohrožená. Právu to v pondělí potvrdila strakonická policejní mluvčí Miroslava Nováková.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Proti tomu, aby Baborová vedla krajské školství, protestovali v minulých dnech i studenti třeboňského gymnázia.

Článek

„Policie zahájila úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví a vyhrožování se čtveřicí mužů ze Strakonicka, Prachaticka a Písecka, kteří vykřikovali v Radomyšli, kde paní Baborová bydlí, protikomunistická hesla a výhrůžky směřující vůči ní,“ uvedla Nováková.

Právo se pokusilo kontaktovat i samotnou radní, ale ta se odmítla k celé záležitosti vyjádřit, stejně jako k tomu, zda zvažuje své odstoupení, o němž se v politických kuloárech několik dnů spekuluje.

Předseda klubu krajských zastupitelů a KSČM Václav Kučera Právu řekl, že o enormním politickém tlaku na Baborovou, který přesáhl hranice slušnosti, on i jeho kolegové ví, a vnímají jej. „Myslím si, že vulgární výhrůžky a zastrašování do politiky nepatří,“ zdůraznil Kučera s tím, že o případném odstoupení radní z jejího postu klub ani rada kraje dosud nejednala.

Studenti některých jihočeských středních škol, které podpořila část vysokoškoláků z Jihočeské univerzity, trvají na odvolání krajské zastupitelky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám