Hlavní obsah

Zemanovci měli ve zprávě uvést falešné sponzory

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) údajně uvedla v oficiální zprávě z roku 2010 falešné sponzory. Informuje o tom Mladá fronta Dnes (MfD), která lidi ze seznamu sponzorů kontaktovala. Někteří z nich řekli, že peníze straně nikdy nedali. SPOZ pochybení odmítá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

"Všichni dárci s námi sepsali řádnou darovací smlouvu," sdělil deníku místopředseda strany Martin Nejedlý. MfD ale mluvila například s třiasedmdesátiletým Františkem Cecavou, který podle zprávy daroval straně 25 000 korun. "Tak to tedy ne. Ode mě nic takového nedostali. Jsem důchodce. Nemohl bych si to vůbec dovolit," řekl Cecava deníku. Ve zprávě je uvedeno celé jeho jméno, datum narození i bydliště. Podobných případů je prý více.

Předseda strany Miloš Zeman se na zprávu SPOZ již dříve odvolával, když tvrdil, že jeho nynější prezidentská kampaň bude transparentní. Jejím financováním se podle něj zabývají stejní lidé, kteří měli na starosti financování SPOZ před volbami v roce 2010. "Nejsem pokladníkem SPOZ a proto nevím, kteří dárci této straně věnovali či nevěnovali sponzorský dar," řekl Zeman MfD ve čtvrtek.

Politická rada SPOZ uvedla, že MfD chce oslabit Miloše Zemana v prezidentské volbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám