Hlavní obsah

Okamura místo počítání hlasů v Senátu dával rozhovory japonským novinářům

Právo, tin
Praha

Nejmladší senátor Tomio Okamura měl jako člen senátní volební komise počítat hlasy ve volbě místopředsedů. Místo toho dával v zákulisí rozhovory japonským médiím.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Senátor Tomio Okamura odpovídá japonským novinářům.

Článek

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) totiž vyhlásil po volbě čtyř kandidátů volební přestávku, během které měla volební komise počítat hlasy. A její členové počítali - až na Okamuru. Ten si údajně vyhradil pět minut na japonské novináře, kterých se kvůli němu v Senátu sešlo víc než těch českých, rozhovory jim však poskytoval po celou dobu polední přestávky, i když na něj předseda volební komise Tomáš Kladívko (ODS) nervózně gestikuloval.

Když jej konečně japonští novináři propustili, bylo už po všem. "Tak jsem zmeškal sčítání hlasů," komentoval to Okamura.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Senátor Tomio Okamura odpovídá japonským novinářům

Podle kuloárních informací neprošel prvním kolem pouze senátor Jiří Čunek, který dostal 29 hlasů. Může ale postoupit do druhého kola, nebo bude navržen jiný kandidát místo něj. [celá zpráva]

Podle Tomia Okamury přijely do Senátu štáby čtyř největších japonských televizí. "Mezi českými a japonskými médii je podstatný rozdíl. Japonská média jsou velmi pozitivní a konstruktivní, na rozdíl od těch českých," říkal ve středu v poledne Okamura v kuloárech novinářům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám