Hlavní obsah

Nejlepší návrh na elektronizaci zdravotnictví dal Microsoft

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví v úterý na doporučení komise vyhlásilo návrh společnosti Microsoft na elektronizaci zdravotnictví za vítězný. Úřad hledá model, který umožní sdílet lékařům, zdravotním pojišťovnám i pacientům údaje o léčbě. Návrhů se sešlo 11, cena by neměla přesáhnout půl miliardy korun. Na projekt přispějí i evropské fondy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ministerstvo nevyloučilo, že využije i části návrhů, které byly poraženy.

Elektronické zdravotnictví by bylo možné nastartovat od ledna 2014, do té doby by měla být hotová legislativa, která stanoví pro zdravotníky povinnost systém používat. Nejdéle do čtyř let by mělo české zdravotnictví mít funkční a používané aplikace pro výměnu zdravotních informací, pacientský portál, elektronické předepisování léků, registr radiační zátěže a manažerský informační systém resortu.

Návrh podala i společnost IZIP, která provozovala pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu (VZP) elektronické zdravotní knížky. Parametry splnilo devět návrhů z jedenácti. Vybraný návrh získal 395 bodů z možných 500.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám