Hlavní obsah

Odsouzená Vlková přerušila členství v ČSSD, v zastupitelstvu zůstává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeská zastupitelka Miloslava Vlková, která byla nepravomocně odsouzena kvůli vydírání, přerušila členství v ČSSD. Oznámila to po pondělním jednání širšího vedení krajské ČSSD. Mandát v krajském zastupitelstvu si ale Vlková ponechá.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miloslava Vlková

Článek

Šéf strany Bohuslav Sobotka uvedl, že pokud by sama členství nepřerušila, pozastavilo by jí ho předsednictvo ČSSD v prosinci.

Sobotka nesouhlasí s tím, že si Vlková ponechala zastupitelský mandát. "Paní Vlková by měla odejít ze středočeského zastupitelstva,“ řekl. Podobný závěr očekával i místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Připomněl, že k rezignaci a pozastavení členství vyzvalo Vlkovou politické grémium ČSSD.

To, že Vlková usedne v novém středočeském zastupitelstvu, není podle šéfa krajské ČSSD Miloše Petery ideální situace. Podotkl však, že funkci zastupitelky jí strana odebrat nemůže.

Soud Vlkové uložil sedmiměsíční trest s podmíněným odkladem na jeden rok. Podle žalobce prý v době, kdy byla starostkou Štěchovic, vydírala svou podřízenou. [celá zpráva]

Ona vinu odmítá. Mandátu by se prý vzdala jen tehdy, pokud by stejný krok udělali i další politici ČSSD s podobným problémem.

Reklama

Výběr článků

Načítám