Hlavní obsah

Dienstbier je nejoblíbenějším politikem, na chvostu jsou Jankovský a Kalousek

– Praha
Novinky, val

Senátor Jiří Dienstbier (ČSSD) zůstává v čele žebříčku nejoblíbenějších politiků podle agentury STEM. Za ním se umístil Jiří Pospíšil (ODS) a Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mezi nejméně oblíbenými je podle šetření Kamil Jankovský (LIDEM) a Miroslav Kalousek (TOP 09).

Foto: David Ryneš, Novinky

Politici s nejvyšším podílem příznivých hodnocení v listopadu 2012

Článek

Dienstbier se na pozici nejoblíbenějšího politika drží již několik měsíců, coby uchazeč o Hrad se přitom v prezidentských průzkumech v popředí neumisťuje. Aktuálně jej v průzkumu popularity příznivě hodnotilo celkem 58 procent dotazovaných.

„Aktuální výsledky výzkumu nenasvědčují žádným zásadním změnám a posunům ve vnímání českých politiků. Dlouhodobě první muž žebříčku, Jiří Dienstbier, zřejmě i díky své prezidentské kampani dosáhl dosud nejvyšší hodnoty popularity od počátku svého působení ve vysoké politice. Další muž v pořadí, exministr Jiří Pospíšil, patří dlouhodobě k poměrně oblíbeným politikům a nyní jen potvrdil výrazný nárůst příznivých názorů zaznamenaný v září,“ zhodnotila výsledek agentura.

Mírný pokles tentokrát zaznamenal Jaromír Drábek, který byl v době průzkumu ještě ministrem práce a sociálních věcí, a místopředsedkyně kabinetu Karolína Peake. Drábka hodnotilo příznivě 12 procent lidí, Peake 23 procent.

Na úplný chvost žebříčku popularity se zařadil ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský, kterého příznivě hodnotilo jen 10 procent respondentů. Ministr financí Miroslav Kalousek získal o dva procentní body více. Podobně lidé hodnotili také ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09 a STAN), ministra životního prostředí Tomáše Chalupu (ODS) či ministra obrany Alexandra Vondru (ODS).

Poslední příčky žebříčku popularity podle STEM (v procentech)
19.Pavel Dobeš (LIDEM)17
20.Pavel Blažek (ODS)17
21.Radek John (VV)17
22.Kateřina Klasnová (VV)16
23.Alena Hanáková (TOP 09)15
24.Tomáš Chalupa (ODS)15
25.Pavel Drobil (ODS)13
26.Alexandr Vondra (ODS)13
27.Jaromír Drábek (TOP 09)12
28.Miroslav Kalousek (TOP 09)12
29.Kamil Jankovský10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám