Hlavní obsah

Protestoval proti protestujícím odborářům, musel se bránit útokům

– Praha

S transparenty "Odbory a 17. listopad? Chybí už jen Lidové milice" a "Odborokracie = vyšší stupeň demokracie" přišel na sobotní protivládní demonstraci na pražské Václavské náměstí Petr Weisser se ženou. Čelili nejprve slovním útokům demonstrantů, muž potom i fyzickému.

Foto: Michal Burian, ČTK

Petr Weisser se stal kvůli svému názoru terčem útoků.

Článek

Někteří protestující lidé s Weisserem diskutovali, další označovali pár za provokatéry. Jednotlivci z řad demonstrantů se jim několikrát pokusili transparenty vytrhnout z ruky, jako první o něj přišla žena.

Ačkoli se další protestující snažili agresivnější demonstranty mírnit, po potyčce s jedním z nich Weisser skončil na zemi. Jiný muž se ho snažil kopnout. Weisser byl poraněn v obličeji a odnášel si roztrhaný transparent.

Je to podobné, jako kdyby oslavy konce druhé světové války řídil Hitlerjugend.
Petr Weisser

Weisser řekl, že mu přijde nevkusné, když na výročí začátku pádu socialistického režimu svolávají demonstraci pohrobci odborů, které tehdy byly členem Národní fronty. "Je to podobné, jako kdyby oslavy konce druhé světové války řídil Hitlerjugend. Je to z mého pohledu nechutné," uvedl Weisser.

Odbory podle něho zřejmě stále více nabývají dojmu, že nepotřebují mandát z voleb a zastupují lidi, kteří se vyjadřují v průzkumech veřejného mínění.

Na Václavském náměstí se sešlo podle policie asi 10 tisíc lidí.  Předseda odborářů Jaroslav Zavadil novinářům řekl, že dorazilo až 25.000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám